«Tiden går» på Festspillutstillingen 2015

Kunstner Ane Hjort Guttus film «Tiden går» er det sentrale verket under Festspillutstillingen i Bergen 2015. Filmen er en samproduksjon mellom Ane Hjort Guttu, Bergen kunsthall og Aldeles AS ved Elisabeth Kleppe.

Filmen handler om kunststudenten Damla og hennes performanceprosjekt. Prosjektet går ut å sitte på gata og tigge hver dag, sammen med Bianca fra Romania. ”Om hun må sitte sånn, så må egentlig vi alle gjøre det. Og i kunsten kan man forandre i det lille det man egentlig kan forandre i det store”, sier Damla når hun skal forklare prosjektet for klassen sin på kunsthøyskolen i Bergen.

Damlas arbeid starter som en impulsiv sympatiaksjon, men må tåle kritikk og synspunkter både fra lærer, medstudenter og fra Bianca. Slik diskuterer Tiden går både hvordan synlig fattigdom blir møtt i Skandinavia, og hvordan kunst kan ta opp i seg og problematisere andre menneskers prekære liv. Hva er verdien av politisk kunst, og hvordan kan man som enkeltperson endre verden?

Bergens Tidendes anmelder skriverTiden går2 om filmen: «…Dermed presenteres vi for en paradoksal film om kunst og politikk: Den belærer slett ikke om hva som er det riktige å gjøre politisk sett, men inntar en svært pedagogisk posisjon når det gjelder publikums forståelse av moderne kunst. Det sentrale poenget er at kunsten gir oss tilgang til et blikk på verden som, om vi anerkjenner det, kan gi et nødvendig korrektiv til vante forestillinger om hvordan verden ser ut.»

Utstillingen kan oppleves på Bergen Kunsthall fram til 16.august 2015.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s