Burmas stemme til Refugee review i Polen

Dokumentarfilmen «Burmas stemme» av Turid Rogne er valt ut til filmfestivalen Refugee review i Warsawa mellom 21. og 27. juli 2013. Refugee review blir arrangert av Polish Humanitarian Action (PAH) og skal belyse internasjonale flyktningspørsmål. «Burmas stemme» vil også bli vist i byane Krakow, Toruń, Poznań, Lublin og Wrocław i samband med festivalen.

Frå Refugee review sine eigne nettsider:

«The aim of the review is to highlight the refugees’ situation from the broadest perspective possible. This is why it will include both movies about armed conflicts and the resulting migration and stories about refugees’ lives in Poland. The program also includes movies previously not shown in Poland, or shown only during festivals. We will also screen the most interesting productions of the past several years which have enjoyed regular distribution but deserve to be remembered for their artistic value or content. The program includes features, documentaries and shorts.»

Stills fra dokumentarfilmen Burmas stemme av Turid Rogne DVB controlroom_02

«Burmas stemme» portretterer radio- og tv-stasjonen The Democratic Voice of Burma (DVB) som er drive av eksil-burmesarar i Oslo og Thailand gjennom ein historisk periode frå munkeopprøret i 2007  til valet i Burma i 2010 og då dei nye, demokratiske reformane tok til året etter.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s