Dokumentaren «Burmas stemme» på BIFF 19. oktober kl 13.00

«Burmas stemme» er en dokumentarfilm som skildrer den unike radio- og tv-stasjonen The Democratic Voice of Burma (DVB)i en historisk viktig periode både for Burma og kanalen selv. Filmen følger kanalen gjennom fire avgjørende år frem til høsten 2011, og utforsker spørsmålet om hvorvidt Burma virkelig er på vei til å bli et reelt demokrati.

Fra en bakgård i Oslo kjemper journalistene i DVB den seige kam

Stills fra dokumentarfilmen Burmas stemme av Turid Rogne

pen mot et av verdens verste diktaturer ved hjelp av radio- og tv-sendinger. I et nært portrett følger vi burmeserne frem mot sin første direktesending under Burmas hittil eneste valg på 20 år, og kort tid etter valget markerer de nok en milepæl ved å dekke løslatelsen av opposisjonsleder Aung San Suu Kyi i direktesending.
Få temaer danner utgangspunkt for like mange dokumentarfilmer som Aung San Suu Kyi og kampen for et fritt og demokratisk Burma. I «Burmas stemme» gis denne langvarige demokratiske kampen en forankring i hjemlige forhold, noe som flytter kampen mot diktaturet et langt skritt nærmere vår egen, norske hverdag.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s